Tatil yapabileceğiniz kamp alanları

 Birçok kişi için bir tutkun olan kamp yapmak son vakitlerde corona virüsün de tesiriyle herkesin daha fazla ilgisini çekmeye başladı. Tabiatla iç içe pak hava eşliğinde tatil yapmak birden fazla kişinin tercih edeceği bir tatil seçeneğidir. Pekala, tatil yapabileceğiniz kamp alanları nerelerdir? Konforlu ve Türkiye en hoş kamp alanları nereler?


Şehrin kalabalığından, geriliminden kaçmak için kamp tatili en hakikat seçenektir. Siz de tabiat ile iç içe olmayı seviyorsanız denemeniz gereken bir tecrübe. Tabiat aşıklarının bir defa kamp yaptıktan sonra alışkanlık haline getirdiğini de görebiliyoruz. İsterseniz tabiatta isterseniz deniz kenarında kamp yapabileceğiniz birçok kamp alanı var. Tercihinize bağlı çadırınızı yahut karavanınızı alıp sevdiklerinizle sakin, sessiz ve huzurlu bir tatil yapma bahtınız var. Bu kamp alanları nerede? Baş dinleyebileceğiniz en hoş kamp alanları


EN HOŞ KAMP ALANLARI

1-Hızır Kamp, Kazdağları (Balıkesir, Çanakkale)


Mehmetalan köyüne yaklaşık 2 km uzaklıkta olan, Zeytinli Çayı'nın yanında bulunan ve Kazdağları Ulusal Park'ının yakınlarında bulunan eşsiz bir kamp alanı. Elektriğini güneş panellerinden üreten ve kendi bahçelerinde zerzevat ve meyveler yetiştiren tabiat aşığı olan işletme sahipleri, her yıl içtenlikle birçok konuk ağırlıyor. Kamp alanında telefon çekmemesi kent geriliminden kaçmak için bizlere avantaj oluyor lakin merak etmeyin uydu aracılığıyla kullanılabilinen internet mevcut ama belli bir fiyatı var. Kamp alanında çeşitli aktiviteler yapılıyor. Yoga dersi, meditasyon, nefes terapileri üzere ruhunuza güzel gelecek her türlü aktivite var. Kamp alanında 3 çeşit konaklama imkanı var.


• Ahşap ve taş meskenler. Bu konutlarda banyo ve tuvalet imkanı mevcut ve her mevsimde kullanım için elverişli


• Ağaç konutlar. El imali olan konutlar 2 kişilik ve 3 kişilik olarak hazırlanmıştır. Ağaç konutların içerisinde yatak, dolap, masa üzere eşyaların yanında ihtimamla yapılmış dekoratif eşyalar vardır.


• Kendi çadırınız ile de konaklayabilirsiniz. Çadır kiralama süreci yapılmıyor ve çadır alanı hudutlu sayıdadır bu yüzden gitmeden evvel kesinlikle rezervasyon yaptırmanızı öneririz.


Kamp alanı ve konaklama hakkında fiyat bilgisi kamp alanının kendi sitesinde verilmektedir.


2- BABAKAMP, FETHİYE

Fethiye'nin Karaağaç bölgesinde büyük bir platoya kurulan kamp alanı eşsiz bir dağ görünümüne sahiptir. Bunun yanında alanda bulunan seyir doruğu Fethiye'nin tüm hoşluklarını gözler önüne seriyor iken bir yandan da alanda bulunan havuz kamp alanını ziyadesiyle öne çıkarıyor. Taş yahut bungalov meskenlerde kalma seçeneğinin yanında kendi çadırınız yahut karavanınız ile de konaklayabilirsiniz. Kamp alanına ulaşım yolu dar olduğu için karavan ile gelirken dikkatli olmanızı öneririz ve alanda güneş gücünde üretilen elektrik karavanlar için yetersiz kalabilir bu nedenle karavan ile bu alana gelirken âlâ düşünmeniz gerekir. Kamp alanında konaklamaya dahil olarak açık büfe 3 öğün dahildir. Bahçelerde yetişen zerzevatları eşliğinde lezzetli ve sağlıklı öğünler alabilirsiniz. Kütüphane ve cafeye sahip olan bu kamp alanında çeşitli aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz.


3-AKTUR KAMP ALANI, DATÇA

İki adet koyun ortasında çam ormanına sahip olan kamp alanı Datça'da hayli meşhur. Denizinin hoşluğu ve paklığı ile dikkatleri üzerine çekiyor ve bu eşsiz denizde yüzme imkanı sunuyor. İki koy ortasında kalması nedeniyle su sporlarına uygun olan rüzgara sahip olması da çeşitli aktivitelere elverişlidir. Çam ormanı içerisinde karavanınızla konaklayabilir yahut kendi çadırınız ile kamp alanının tadını çıkartabilirsiniz. Alanda karavanlara elektrik hizmeti verilmektedir. Kamp alanında bulunan sıcak- soğuk duş, tuvalet, mutfak ve bulaşık-çamaşır yıkama bahtı sunması konuklar için epeyce alımlı özellikler. Alanda çadır ve karavan kiralama hizmeti yoktur.


4-YEDİGÖLLER, BURSA

İçerisinde büfe, cafe vb. imkan bulunmadığı için tam manasıyla tabiat kampı yapmış oluyorsunuz. Yedigöllerin tabiatı ve görünümü herkesçe bilinen bir şey bu nedenle bu alanda kamp yapmak sizlere çokiyi gelecektir. Kamp alanında ateş yakılması yasak lakin ateş yakılması için taş alanlar yapılmıştır. Su, tuvalet ve aydınlatma imkanları sunuluyor. Çok konfor aramıyor ve gerçek bir tabiat kampı arıyorsanız burası tam sizlere nazaran.


5-İNBÜKÜ ORMAN KAMPI, MARMARİS

Kamp alanında 3 tane koy ve eşsiz hoşluğa sahip kıyı vardır. İnbükü, Çökertme ve Mağara koyları Marmaris'in en beğenilen yerlerinden biridir. 25 karavan ve 160 adet çadır kurma alanına sahiptir. Yeşillikle dolu dağ görüntüsüne canlı turkuaz bir deniz görünümü eşlik etmektedir. Kamp alanı elektrik, su, duş, çamaşır yıkama alanı üzere hizmetlere sahiptir. Alanın etrafında market üslubu yerler yok bu nedenle giderken her şeyinizi almalısınız.


Doğada ömür güç olduğu için kampa giderken yanınıza almanız gereken birçok eşya olmalıdır. Ne kadar faydalı eşyanız olursa kamp yapmak o kadar kolay olacaktır. Pekala, kampa giderken almanız gereken eşyalar nelerdir?


KAMPA GİDERKEN YANINIZA ALMANIZ GEREKENLER

• Çadırınızın yanına kurabileceğiniz ufak masa ve tabiki kamp sandalyeleriniz. Tercih ederseniz çadırınızın önünde sandalyenizde otururken güneş önleyici çadır aparatlarından alabilirsiniz.


• Tüp


• Hazır, kolay hazırlanan ve bozulmayacak yiyecekler


• Havanın durumunun değişebileceğini göz önünde bulundurarak yanımıza giyecek eşyalar almalıyız.


• Uyku tulumu


• Çadırınızın içinde kullanacağınız kamp matı yahut şişme yatak


• Çadırınızı ve etrafı aydınlatması için ufak bir fener


• Her ihtimale karşı birinci yardım çantası


• Termos


• Çakı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erasmus bahanesiyle binlerce öğrenci ve öğretmen AB ülkelerine iltica etti!

IQ Testinde Einstein'dan Bile Daha Zeki Çıkan Çocuk Dikkatleri Üstüne Topladı!