Hükümet Yeni İcra Paketiyle 9 Milyon Kişiyi Affediyor!

 YENİ İCRA PAKETİYLE 9 MİLYONA YAKIN EVRAK İCRADAN DÜŞECEK

Adalet, Hazine ve Maliye, Güç ve Olağan Kaynaklar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının bir ay mühletince teknik çalışmasını yürüttüğü yeni icra düzenlemesinin yasalaşmasıyla yaklaşık 9 milyon icra evrakı tasfiye edilecek.

Adalet Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye nazaran, dar gelirli vatandaşların icra ve haciz sıkıntılarının tahlile kavuşturulması maksadıyla birinci olarak Adalet, Hazine ve Maliye, Güç ve Natürel Kaynaklar ile Ulaştırma ve Altyapı bakan yardımcıları çalışmalara başladı.


Yapılan teknik çalışmaların akabinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Güç ve Natürel Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 17 Ağustos’ta Adalet Bakanlığında bir ortaya geldi.


Yaklaşık bir ay süren çalışmaların akabinde Bakanlar Bozdağ, Nebati, Dönmez ve Karaismailoğlu, bu toplantıda çalışmaya son formunu verdi. Bu hafta yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde de yeni düzenlemenin ayrıntıları netleştirildi ve sunum yapıldı.


Kanun değişikliği çalışmalarına Adalet Bakanlığınca başlandı, düzenlemenin yeni yasama periyodunun 1 Ekim’de başlamasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) gündemine gelmesi bekleniyor.


Yeni düzenlemeyle 2 bin liraya kadar olan borçlar icradan düşecek. Bu düzenleme, yaklaşık 9 milyon icra evrakını kapsayacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erasmus bahanesiyle binlerce öğrenci ve öğretmen AB ülkelerine iltica etti!

Tatil yapabileceğiniz kamp alanları

IQ Testinde Einstein'dan Bile Daha Zeki Çıkan Çocuk Dikkatleri Üstüne Topladı!