Amasyalı Mucit Kardeşler Yüzen Karavan Yaptı

 AMASYALI KARDEŞLER KARADA KARAVAN, SUDA YAT OLABİLEN ARAÇ TASARLADI

Amasya’nın Merzifon ilçesinde yaşayan İlhan ve İsmail Yaylacı kardeşler, karada karavan, suda ise yat olarak kullanılabilen bir araç geliştirdi.

Kömür madeni ocağı işleten İlhan ve İsmail Yaylacı kardeşler, hem karada hem de suda kullanabilecekleri bir araç geliştirmek emeliyle 3 yıl evvel çalışma başlattı.


Uzun uğraşlar ve denemeler sonucu geliştirilen araç, otomobille karavan üzere çekilerek istenilen yere götürülürken deniz, göl yahut baraj göletlerinde ise yat olarak kullanılabiliyor.


“Yat Car” ismini verdikleri araçlarını Karadeniz’de denemek için Samsun’a gelen ve Yelken Kulübü önünden araçlarını suya indiren Yaylacı kardeşler, motorunu çalıştırarak denize açıldıkları araçlarını bir müddet kullandıktan sonra tekrar kıyıya çıkardı.

İsmail Yaylacı, AA muhabirine, üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşamalarına karşın tekne kültürünün kâfi seviyede olmadığını söyledi.


Türkiye’de denizi görmemiş insanların bulunduğuna dikkati çeken Yaylacı, “İnsanların ilgisini çekerek denize aşkı canlandırırız diye bu türlü bir projeye girdik. 3 yıllık AR-GE çalışması sonucu üç model geliştirdik.” dedi.


Geliştirdikleri aracın tabanını tekne tabanı olarak tasarladıklarını anlatan Yaylacı, sudan fazla etkilenmemesi ve sallanmaması için konforu ön plana alan taban yapısı oluşturduklarını lisana getirdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erasmus bahanesiyle binlerce öğrenci ve öğretmen AB ülkelerine iltica etti!

Tatil yapabileceğiniz kamp alanları

IQ Testinde Einstein'dan Bile Daha Zeki Çıkan Çocuk Dikkatleri Üstüne Topladı!