Ağır Sırt Çantası Çocukta Ortopedik Sorunlara Yol Açıyor!

 AĞIR SIRT ÇANTALARI ÇOCUKLARDA ORTOPEDİK SORUNLARA SEBEP OLUYOR

Op. Dr. Jotyar Ali, “Okul çağındaki çocuklarımızın sırt, kalça ve omuz ağrılarının kıymetli bir nedeni olan ağır ve ergonomik olmayan çanta taşınma alışkanlığı ortopedik sorunlara sebep oluyor” dedi.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Jotyar Ali, ağır sırt çantaların ortopedik sorunlara sebep olması hakkında açıklamalarda bulundu.


Okul çağındaki çocuklar ortasında sırt sorunlarının artmasından okul çantalarının sorumlu olduğunu vurgulayan Op. Dr. Jotyar Ali, “Bilim adamları, bir çocuğun rastgele bir hasara yol açmadan taşıması gereken azamî ölçünün kendi beden tartısının yüzde 10’u civarında olduğunu bildirmişler.


Vücut yüklerinin yüzde 15’ini taşırlarsa, yaşlandıkça sırt sorunları gelişme riski artar. Kişinin beden yükünün yüksek bir yüzdesini çok kısa bir müddet içinde taşımak bile ziyanlı bir tesire sahip olacaktır.


Ayrıca, modadaki değişiklikler sorunun daha da kötüleşmesine neden olabilir. Sırt çantaları artık daha yaygın olarak sadece bir omuza takılıyor, bedenin bir tarafındaki yükü iki katına çıkarıyor ve potansiyel olarak çocuğun boynunda ve kalçalarında daha fazla sorun oluşturabiliyor” dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erasmus bahanesiyle binlerce öğrenci ve öğretmen AB ülkelerine iltica etti!

Tatil yapabileceğiniz kamp alanları

IQ Testinde Einstein'dan Bile Daha Zeki Çıkan Çocuk Dikkatleri Üstüne Topladı!