Bizans Toplantısı Haddini Aştı!

 Türkiye her ne kadar Batının en yakın müttefiki olsa ve NATO üyesi tek Müslüman ülke de olsa; Avrupa devletleri bu ülkeye büsbütün hükümran olmadan durmayacaklar gibi…


İtalya’nın Venedik kentinde düzenlenen ‘Bizans’ kongresinde haddi aşan sözler kullanıldı. Kilise merkezli ilerleyen kongrede akademik haçlı seferi ve haritalamada dijital işgal planı “Tabula” su yüzüne çıktı.


Bizans Mirası Derken Hadlerini Aştılar

Bu sene 24.sü düzenlenen Bizans konferansında yeniden alışıldık sahneler yaşandı. Akademisyenlerin; Çeşme’deki Bizans yapıları, Ani harabeleri, Fatih’teki Bizans mirası, Edirne’deki Bizans saray kalıntıları ile ilgilenmeleri olağandı lakin kimileri hadlerini aştı.


Hâlbuki Türkiye Cumhuriyeti, Anadolu’dan geçen medeniyetleri “bizim-onların” diye ayırmadan ortaya çıkarmak için uğraşıyor. Türk konuşmacılar Ayşe Ercan ve Barış Altan, İstanbul’da ‘Arkeoloji ve Miras Politikaları’ başlıklı bildirilerinde Zeyrek Camii, Saraçhane’deki yer altı kilisesi, Küçükyalı ve Aydos arkeolojik hafriyat bölgeleri hakkında bilgi verdi. Yerebatan Sarnıcı ve Bukaleon Sarayında yapılan onarımlar örnek gösterildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erasmus bahanesiyle binlerce öğrenci ve öğretmen AB ülkelerine iltica etti!

Tatil yapabileceğiniz kamp alanları

IQ Testinde Einstein'dan Bile Daha Zeki Çıkan Çocuk Dikkatleri Üstüne Topladı!