Türk Kahvesini Birde Böyle Deneyin

 Türk kahvesi geçmişten günümüze en çok tüketilen en çağdaş kahveler ortasında her daim birinci sıralarda yer alıyor. Türk kahvesi tüketimi ülkemizde Osmanlı İmparatorluğundan kalma bir gelenektir. Osmanlı İmparatorluğu vaktinde popülerleşen Türk kahvesi vakit içinde farklı tatlarla ve formüllerle daha farklı bir hale geldi. Böylece Türk kahvesinin gelişimi arttı.


Türk kahvesi tüketimi günümüzde sade, orta ve şekerli olarak 3 kümeye ayrılır. Tıpkı vakitte Türk kahvesinin yararları sebebiyle bireyler bu kahveyi içmeye hayli fazla değer veriyor. Türk kahvesinin bütün yararlarından yararlanmak istiyorsanız az şekerli yahut şekersiz tüketmeye ihtimam göstermeniz kıymetlidir. Böylece kahvenin avantajlarından faydalanmış olursunuz.


Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

Türk kahvesi dünya çapında tanınan bir içecektir. Doğal kafein düzeyleri ve sıhhat faydaları nedeniyle, birçok insan için de tanınan bir seçimdir. Lakin, bilhassa yeni başlayan biriyseniz, Türk kahvesi yapmak sıkıntı olabilir. Mümkün olan en uygun Türk kahvesini yapmak için şu ipuçlarını izleyin.



Önce Türk kahvesinde ne kadar kafein olduğunu öğrenin. Türk kahvesindeki doğal kafein düzeyleri epeyce yüksektir. Fincan başına 80 mg’a kadar (80 mg x 5 = 400 mg). Bununla birlikte, kullanılan fasulye çeşidine ve nasıl demlendiğine bağlı olarak düzeyler değişebilir. Örneğin, tek fincanlı bir moka espresso makinesi, çift moka makinesinden daha yüksek kafeinli çekirdekler kullanır. Bu, konutta Türk kahvesi yapıyorsanız, çok fazla kafeinden kaçınmak için çekirdeklerinizin az kafeinli yahut kafeinsiz olduğundan emin olun.


Sonra, Türk kahvesi içmenin sıhhatinizi nasıl etkilediğini anlayın. Çay ve kahve üzere öbür kafeinli içeceklerle karşılaştırıldığında, Türk kahvesindeki doğal şekerlerin bedenin kan şekeri düzeyleri üzerinde daha az olumsuz tesiri vardır. Ayrıyeten birçok araştırma, tertipli olarak Türk kahvesi içmenin telaş ve gerilimi azaltırken kilo vermeyi ve uygun kolesterol düzeylerini teşvik ettiğini öne sürüyor. Ayrıyeten, birden fazla insan yatmadan evvel Türk kahvesi içmenin başka kafeinli içeceklerden daha süratli ve daha sağlıklı uykuya dalmasına yardımcı olduğunu düşünür.


Son olarak, bir fincan Türk kahvesini en âlâ nasıl yapacağınızı öğrenin. Türk kahvesi demlemenin temel adımları Amerikan yahut Avrupa üslubu kahvelerinkine misal: Bir fincandaki çekilmiş çekirdeklerin üzerine kaynar su dökün; 3 dakika bekletin; karıştırmak; akabinde isteğe nazaran süt yahut şekerle birlikte çabucak servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erasmus bahanesiyle binlerce öğrenci ve öğretmen AB ülkelerine iltica etti!

Tatil yapabileceğiniz kamp alanları

IQ Testinde Einstein'dan Bile Daha Zeki Çıkan Çocuk Dikkatleri Üstüne Topladı!