Tuz Sabunu Terlemeyi ve Kötü Kokuyu Azaltıyor!

 Tuz sabunu, kaya tuzu olarak da bilinen ‘Himalaya’ tuzunun bir kalıp içinde sıkıştırılması sonucu elde edilen, büsbütün doğal içeriğe sahip bir sabundur. İçerisinde 70’i aşkın mineral bulunduran tuz sabunu, pek çok yarara sahip.


Yaz aylarında hava sıcaklıklarının artmasıyla tuz sabununun, berbat kokuyu engelleme özelliği öne çıkıyor. Su ile temas ettiğinde, başka sabunların bilakis köpürmeyen tuz sabunu, bedende ter kokusunun oluşmasının önüne geçiyor.


Yeni Doğan Bebeklerin Tuza Yatırılmasına Benziyor

Eskişehir’de uzun yıllardır aktar işletmeciliği yapan Abdullah Alkan, tuz sabununun bu havalarda ağır talep gördüğünden bahsetti. Tuz sabununun yararlarını bilen vatandaşların ilgi gösterdiğini söyleyen Alkan, “Tuz sabunu tertipli kullanıldığında sıcak havalarda terlemenin önüne geçiyor.


Tuz sabununun işe yaraması için gerçek kullanılması gerekiyor, kimse bunu anlatmıyor insanlara. Nasıl kullanılması gerektiği hakkında gereğince bilgi verilmiyor. Duş aldıktan sonra bedeniniz nemliyken sabunu sürüyorsunuz.

Bunu duştan çıkarken yapmanız gerekiyor ve üstünüzü kurulamadan çıkmanız lazım. Yeni doğan bebeklerin tuza yatırılmasına benziyor. Kurularsanız, tuz ve içindeki mineraller havluya geçer ve bir işe yaramaz.


Vücutta kalan tuz kesimleri, sıcak havalarda terlemeyi önler ve mineral kaybının önüne geçer. Ayrıyeten tuz sabunu, cilt hastalıklarına karşı çok tesirli. Bu tuz bedeninizde kaldığı sürece, bakteri ve virüsleri yok ediyor. Her şeyde olduğu üzere tuz sabunun da fazla kullanımı ziyan verebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erasmus bahanesiyle binlerce öğrenci ve öğretmen AB ülkelerine iltica etti!

Tatil yapabileceğiniz kamp alanları

IQ Testinde Einstein'dan Bile Daha Zeki Çıkan Çocuk Dikkatleri Üstüne Topladı!