ABD'nin Stratejik Petrol Rezervi Düştü!

 ABD'nin stratejik petrol rezervi 1984'ten bu yana en düşük düzeye geriledi

29 Ağustos 2022 23:25Ekonomi Haberleri

ABD'nin stratejik petrol rezervindeki ham petrol oranı 450 milyon varille Aralık 1984'ten bu yana en düşük düzeye indi.


ABD Güç Bakanlığının bilgilerine nazaran, ABD'nin stratejik petrol rezervindeki ham petrol oranı 26 Ağustos prestijiyle haftalık 3,1 milyon varil azaldı. Ülkenin stratejik petrol rezervindeki ham petrol oranı 450 milyon varille Aralık 1984'ten bu yana en düşük düzeye geriledi.


BENZİN FİYATLARINI DÜŞÜRMEK İÇİN REZERVLERİ SATIŞA ÇIKARDILAR

ABD idaresi, bilhassa akaryakıt fiyatlarındaki artışın yükselen enflasyonun değerli bir kısmını oluşturduğunu savunarak akaryakıt fiyatlarını düşürmeye yönelik çeşitli tedbirleri hayata geçirmişti. ABD Lideri Joe Biden, martta ülkenin stratejik petrol rezervinden 6 ay içinde günde 1 milyon varil, toplamda ise 180 milyon varilin üzerinde petrolün piyasaya sürülmesine müsaade vermişti. Beyaz Saray, temmuz sonunda da ülke genelinde akaryakıt fiyatlarını düşürmeye yardımcı olmak için stratejik petrol rezervinden ek 20 milyon varil petrol satacağını duyurmuştu.


RAFİNERİLERE YAKIT İHRACATINI ARTIRMAMA ÇAĞRISI

Öte yandan ABD basınında yer alan haberlerde, ABD Güç Bakanı Jennifer Granholm'un ülkedeki petrol rafinerilerine akaryakıt ve dizel üzere yakıtların ihracatını daha fazla artırmama davetinde bulunduğu aktarıldı. Granholm'un ortalarında Valero, ExxonMobil ve Chevron'un da bulunduğu 7 rafineriye 18 Ağustos'ta bir mektup gönderdiği belirtilen haberlerde, ülke kasırga dönemine girerken kelam konusu rafinerileri yakıt tedarik etmeye çağırdığı kaydedildi. Haberlerde, rafinerilerde kâfi stokun oluşturulamaması halinde Biden idaresinin harekete geçebileceği belirtildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erasmus bahanesiyle binlerce öğrenci ve öğretmen AB ülkelerine iltica etti!

Tatil yapabileceğiniz kamp alanları

IQ Testinde Einstein'dan Bile Daha Zeki Çıkan Çocuk Dikkatleri Üstüne Topladı!