Güneş Lekelerinden Nasıl Kurtulursunuz?

 GÜNEŞ LEKELERİ OLUŞMAMASI İÇİN YAPMANIZ GEREKENLER

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte insanların güneşe maruz kalama müddetleri de arttı. Güneş esirgeyici kullanmadan uzun müddet güneşin altında kalmak cilt lekeleri, cilt kuruluğu, kızarıklık üzere birçok sorunu doğuruyor.


Cildinize Yeterli Bakım Yapın

Uzmanlar bakımı yeterli yapılmış bir cildin güneşe karşı savunmasının arttığını belirtirken, güneş ışınları nedeniyle ciltte oluşabilecek meselelere karşı yapılması gerekenleri anlattı.


Cilt uzmanı Ahmet Akın, bilhassa yaz aylarında bakımı güzel yapılmayan ciltlerin güneşe karşı savunmasız kaldığını ve bu durumunda cildi olumsuz etkilediğini söyledi. Akın, “Özellikle leke yatkınlığınız varsa, yaz öncesi derinizi besleyin, vitamin enjeksiyonları, PRP uygulamaları, Somon DNA uygulamaları derinizi besleyecek ve cildinizin savunmasını daha da arttırarak güçlendirecektir.


Mevcut lekeleriniz varsa da kimi deri yüzeyini soymayan lazerler tedavileriyle ile baskılanabilir. DNA hasar oluşumunu engelleyen kimi kremlerin, güneş esirgeyici öncesi kullanılması sizi dış etkenlere karşı daha uygun koruyacak ve cildinizi besleyecektir.


Bu ortada cildinizde yalnızca güneş lekeleri oluşmaz. Yaş ilerledikçe beliren ve büyüyen kahverengi lekeler, gebelikte oluşan lekeler, akne olarak bilinen sivilce izleri de genetik geçmişten gelen cilt lekeleri ortasında yer alır” dedi.


Cilt Lekesi Tedavisinde Birkaç Farklı Metot Var

Cilt lekelerinin, tedavi müddetinin uzunluğu ve tedavi sonrasında yüksek nüks oranları nedeniyle tedavi süreci yorucu olduğuna değinen Akın, “Lekenin oluşumunda pek çok sistem yer aldığı için tedavide de birkaç farklı usul var.


Dermo kozmetik kaliteli kremleri kombine etmek gerekli, lekeli bireylerde lekenin kişi üzerinde negatif ruhsal ve sosyolojik tesirleri bulunuyor. Hastaların ruhsal olarak hassas oldukları bu devirde toplumsal medya ve internette abartılı vaatlere kanmama konusunda dikkatli olmaları gerekiyor.


Bir hasta leke ile karşımıza geldiğinde dermatolojik muayenede birinci olarak lekenin nedenini, derinliğini, geçmişini ve tipini tespit etmek, tedavinin birinci ve en değerli basamağı. Birtakım lekelerde deriye rengini veren melanosit hücrelerinde artış olduğu için yalnızca kremlerle geçmesi mümkün olmuyor.


Bu hastalarda kesinlikle lazer tedavi sistemleri kullanılmalı. Ama gebelik lekesi üzere hücre artışı olmadan yalnızca leke pigmentinin arttığı durumlarda krem tedavilerini öneriyoruz. Bu sebeple leke cinsini tanımlamak tedavinin birinci ve en değerli basamağı olacaktır” diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erasmus bahanesiyle binlerce öğrenci ve öğretmen AB ülkelerine iltica etti!

Tatil yapabileceğiniz kamp alanları

IQ Testinde Einstein'dan Bile Daha Zeki Çıkan Çocuk Dikkatleri Üstüne Topladı!