Kullanıcılar Android'e Gizlilik Konusunda Güvenmiyor!

 KULLANICILARIN YÜZDE 85’İ ANDROİD PLATFORMUNDA GİZLİLİKLERİ KONUSUNDA ENDİŞELİ

Kaspersky, Privacy Checker kullanıcıları tarafından istekli olarak sağlanan anonim dataları tahlil etti.


Kaspersky açıklamasına nazaran, Calyx Enstitüsü tarafından 2021’de gerçekleştirilen Dijital Zımnilik ve Güvenlik Anketi’ne nazaran, iştirakçilerin yüzde 80’i geçen yıl dijital zımnilik konusunda telaşlıyken, yüzde 59’u geçen yıla kıyasla datalarının nasıl ele alındığının daha çok farkında olduklarını kaydetti. Kullanıcıların yüzde 85’i Android’de saklılık ayarlarının nasıl kullanılacağını öğrenmekle ilgileniyor. Uygulamalar konusunda ise bu yılki isteklerin yüzde 22’si Google hizmetleri güvenlik yönergeleriyle ilgili.


Endişeleri gidermeye yardımcı olmak üzere kullanıcılar, Kaspersky Privacy Checker hizmetlerle çevrimiçi olarak sundukları şahsî data ölçüsünü sınırlayabiliyor. Kaspersky’nin araştırma bulguları, Ocak-Temmuz 2022 ortasında Kaspersky Privacy Checker web sitesine yapılan ziyaretlerle ilgili anonim bilgilere dayanarak elde edildi. Araştırmada kullanıcıların en çok hangi hizmetler ve platformlar için güvenlik ayarlarını ve talimatlarını talep ettiği değerlendirmeye alındı.


Bu datalar, öteki işletim sistemlerine kıyasla Android platformundaki hizmetlere dair kapalılık yönergeleri için çok daha fazla talep olduğunu gösteriyor. Araştırmada Windows ve iOS yüzde 6 ile tıpkı sonucu alırken, en düşük istek sayısı yüzde 3 ile MacOS için kaydedildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erasmus bahanesiyle binlerce öğrenci ve öğretmen AB ülkelerine iltica etti!

Tatil yapabileceğiniz kamp alanları

IQ Testinde Einstein'dan Bile Daha Zeki Çıkan Çocuk Dikkatleri Üstüne Topladı!