NFT NEDİR? NE İŞE YARAR! NASIL YAPILIR

 NFT, açılımı Non-Fungible Token olarak bilinir. Nft nedir manası ise değiştirilemeyen token ya da takas edilemeyen paradır. NFT’ler belirli bir pahaya sahiptir. Bu dijital varlıklar, özel bir dijital data ünitesidir. Blok zinvir teknolojisi kullanılarak üretilir. Hem sanat hem de finans dünyasında dikkat çekmektedir. Zira dijital eserlerin sahipliğini kanıtlayan bir para üzeredir. Oyun, sinema, müzik üzere sanat yapıtlarının taklit edilmesini ya da orjinal halinin ziyan görmesini zorlaştırır. NFT Coin, Bitcoin ve Ethereum üzere takas edilemez. Zira NFT, kopyalanması mümkün olmayan bir imzası vardır.


NFT Nasıl Yapılır?

İlk bakışta karmaşık üzere gözüken NFT, aslında sunduğu imkanlar göz önüne alındığında avantajlı bir hale bürünüyor. Bir NFT oluşturmak için öncelikle sağlam bir strateji geliştirilmesi ve gerekli adımların takip edilmesi gerekiyor. Öncelikle kripto para ünitelerini depolamak için bir dijital cüzdan oluşturmak gerekir. Dijital cüzdanlar, NFT’leri saklamanıza ve inançlı bir biçimde ödeme yapmanıza imkan tanır. Bir dijital cüzdan açtıktan sonra da kripto para ünitesini eklemeniz gerekir. Zira nakit paralar NFT süreçleri için geçersizdir. NFT ile ilgili bütün süreçler için blok zinciri teknolojisine dayalı inançlı ve merkezi olmayan bir kripto para ünitesine sahip olmalısınız.


NFT pazarında kullanılan birincil kripto para ünitesi de Ethereum’dur. NFT işine girmek için bir öbür adım ise gerçek bir pazar seçmektir. Yaptığınız NFT’leri satmak için seçeceğiniz pazar, her açıdan değerlidir. Pazarı seçtikten sonra da dijital cüzdanınızı bağlamanız gerekir. Akabinde NFT oluşturmak için gerekli panele yönlendirileceksiniz. Oluştur tuşuna bastığınız anda da NFT oluşturmaya başlayabilirsiniz.


Dijital evrakınızı satmadan da bir fiyat belirleyin. NFT Nasıl Yapılır? NFT nasıl satılır sorusunun son etabı olarak da kullanıcıların teklif vermesine müsaade verebilir yahut sabit bir fiyat belirleyebilirsiniz. Dijital belge yüklendikten da dijital cüzdanınızla süreci onaylamanız gerekir. NFT’yi sattıktan sonra da ek içerik ekleyin. Burada sanat yapıtının yüksek çözünürlüklü bir imajı yer alır. Kendinize bir koleksiyon oluşturun ve bir isim ve açıklama ekleyin.


OpenSea Kullanarak NFT Nasıl Yapılır?

OpenSea, NFT’yi fiyatsız bir formda alım ve satım yaparak para kazanılmasını sağlayan NFT borsasıdır. Birinci NFT sitesidir. NFT yükleme ve koleksiyon oluşturmak için öncelikle opensea.io web sitesinde entegrasyonu gerçekleştirmeniz gerekir. OpenSea’de yer alan yönergeleri takip ederek MetaMask’ı OpenSea’ye bağlayın. OpenSea kullanarak NFT satmak için son adım ise dijital bilgilerden oluşan koleksiyonlarınızı oluşturarak satın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Erasmus bahanesiyle binlerce öğrenci ve öğretmen AB ülkelerine iltica etti!

Tatil yapabileceğiniz kamp alanları

IQ Testinde Einstein'dan Bile Daha Zeki Çıkan Çocuk Dikkatleri Üstüne Topladı!